För yrkesverksamma

För dig som arbetar inom lantbruk eller annat företag eller organisation i livsmedelskedjan. Nationella riktlinjer hittar du här.

De här sidorna är för dig som arbetar med ekologisk mat i praktiken. Här finns information och länkar om regelverk och certifiering, rådgivningsguide för lantbrukare, information om Jordbruksverkets ekoverksamhet samt länk till guide för marknadskommunikation.

Innehåll

Nyheter inom för yrkesverksamma

2023-05-29

Tre nya filmer om ekologisk potatisodling

Vilka potatissorter passar bäst för ekologisk odling? Hur hanterar man groddbränna och knäpparlarver och hur ska man tänka kring lager och lagring av potatis? I två nya filmer producerade av SLU Ekologisk produktion och konsumtion intervjuar Katarina Holstmark från Jordbruksverket David Bjelke som är lantbrukare i Västergötland. I filmerna går de igenom ekologisk potatisodling från sättning till lagerhållning och allt däremellan. Dessutom finns också en föreläsning med Davids potatisrådgivare Lisa Andrae som pratar om sina försök där hon studerat effekten av olika gödslingsnivåer till ekologisk potatis. Läs vidare
;