Här finns samlad information och länkar till statistik och marknadsdata relevant för eller som relaterar till ekologisk produktion och ekologisk mat.
Statistik och marknad ekologiskt lantbruk
På den här sidan har vi samlat statistik och marknadsrapporter om ekologiskt lantbruk. Statistiken är både nationell och internationell och kommer frå...
Ekologisk livsmedelsproduktion, förädling, handel & grossist
I Sverige är det främst branschorganisationerna Organic Sweden, KRAV och Ekologiska lantbrukarna som sammanställer statistik över försäljning av ekolo...
Ekologisk mat på restaurang, storhushåll och butik
Statistik och marknadsrapporter om ekologisk mat i restauranger och storhushåll kommer främst från Ekomatcentrum. Ett resurscentrum för hållbar konsum...
Export av ekologiska livsmedel
Exporten av ekologisk mat och dryck uppgick till 1,2 miljarder kronor 2017 vilket är en ökning med 51 miljoner kronor jämfört med året innan. Export k...
University of Kassel-Witzenhausen koordinerar en onlinekurs om ekologiskt lantbruk i Europa. I kursen får du interagera veckovis via Zoom med univers...
Läs hela nyheten
En av de största utmaningarna globalt är att förse världens befolkning med mat på ett hållbart sätt. Ekologisk odling är en möjlighet, men ba...
Från och med 1 juni jobbar Rafaelle Reumaux för Epok på 50 procent. Hennes uppdrag blir att titta på skördeskillnader mellan ekologisk och konven...