Här finns samlad information och länkar till statistik och marknadsdata relevant för eller som relaterar till ekologisk produktion och ekologisk mat.
Statistik och marknad ekologiskt lantbruk
På den här sidan har vi samlat statistik och marknadsrapporter om ekologiskt lantbruk. Statistiken är både nationell och internationell och kommer frå...
Ekologisk livsmedelsproduktion, förädling, handel & grossist
I Sverige är det främst Ekoweb och Ekologiska lantbrukarna som sammanställer statistik över försäljning av ekologiska livsmedelsvaror. Även Organic Sw...
Ekologisk mat på restaurang, storhushåll och butik
Statistik och marknadsrapporter om ekologisk mat i restauranger och storhushåll kommer främst från Ekomatcentrum. Ett resurscentrum för hållbar konsum...
Export av ekologiska livsmedel
Exporten av ekologisk mat och dryck uppgick till 1,2 miljarder kronor 2017 vilket är en ökning med 51 miljoner kronor jämfört med året innan. Export k...
Projektet nationella riktlinjer för ekologisk produktion avslutas under 2023 och det kommer då att finnas en uppdaterad tolkning av den ekologiska f...
Läs hela nyheten
SLU-forskaren Elin Röös intervjuades nyligen i P1:s konsumentprogram ”Plånboken” om minskningen av ekokonsumtionen i Sverige. Elin menade att d...
Den genomsnittlige konsumenten både lite kunskap och begränsad förmåga att utvärdera och kontrollera huruvida produkter med en särskild märknin...