Organics as a response to urgent need for resilient food systems – Nordic-Baltic scientific conference

2025-06-10
Statistik och marknad Ekologisk mat från jord till bord Vad säger forskningen om ekologiskt lantbruk? Avkastning och livsmedelsförsörjning i ekologisk produktion Djurvälfärd på ekologiska gårdar Biologisk mångfald och ekologisk produktion För yrkesverksamma Regelverk och certifiering - ekologisk produktion Växtnäring och risk för övergödning i ekologisk produktion Växtskydd och bekämpningsmedel i ekologisk produktion Ekologisk mat och hälsa Klimat och ekologisk produktion Lokalproducerat och/eller ekologiskt – vad ska vi välja? Markbördighet och ekologisk produktion Forskning om ekologisk produktion Projektkatalog ekoforskning/Swedish research on organic food and farming Ekonomi i ekologisk produktion SLU ekologisk produktion och konsumtion (Epok)

En nordisk-baltisk vetenskaplig konferens om ekologisk mat och ekologiskt lantbruk planeras på Ultuna den 15–17 juni 2026. Syftet med konferensen är att dela och diskutera aktuell forskning om ekologisk mat och ekologiskt lantbruk kopplat till ett mer resilient och robust livsmedelssystem. Vi välkomnar forskare, intressenter och beslutsfattare att aktivt delta i diskussionerna. Spara datumet och håll utkik, mer information kommer efter sommaren.

Konferensen finansieras av The Nordic Joint Committee for Agricultural and Food Research (NKJ) och arrangeras av SLU Ekologisk produktion och konsumtion (Epok), Natural Resources Institute Finland (LUKE), danska International Centre for Research in Organic Food Systems (ICROFS) samt Norsk senter for økologisk landbruk (NORSØK) i samarbete med universitet från de baltiska länderna.