Ekologisk mat från jord till bord

Vad innebär ekologiskt - på gården, på restaurangen, i butiken, i livsmedelsindustrin

På de här sidorna kan du lära dig mer om hur man producerar ekologisk mat och vad det innebär att certifiera såväl livsmedelsproduktion som restauranger. Här finns också fyra filmer producerade av Ekologiska Lantbrukarna om hur fyra ekologiska lantbrukare arbetar med att omsätta det ekologiska lantbrukets principer i praktiken.

Nyheter inom ekologisk mat från jord till bord

2024-03-22

Hur går det med målet i Jord till bord-strategin om att halvera kväveförluster till 2030?

Jord till bord (Farm to fork) publicerades i maj 2020 som en del av arbetet med EU:s Gröna giv och innehöll flera mål för en mer hållbar livsmedelsproduktion som ska uppnås innan år 2030. Ett av dessa mål är att halvera näringsförlusterna från jordbruket. En ny vetenskaplig studie som publicerats i början av året har analyserat tre scenarier för minskade förluster av kväve till år 2050. Läs vidare
;