Ekologisk mat från jord till bord

Vad innebär ekologiskt - på gården, på restaurangen, i butiken, i livsmedelsindustrin

På de här sidorna kan du lära dig mer om hur man producerar ekologisk mat och vad det innebär att certifiera såväl livsmedelsproduktion som restauranger. Här finns också fyra filmer producerade av Ekologiska Lantbrukarna om hur fyra ekologiska lantbrukare arbetar med att omsätta det ekologiska lantbrukets principer i praktiken.

Nyheter inom ekologisk mat från jord till bord

2024-02-29

Kraftig global ökning av ekologisk jordbruksareal under 2022

Den 25e upplagan av ”The World of Organic Agriculture” presenterades nyligen på BIOFACH i Tyskland. Boken ges ut av forskningsinstitutet FiBL tillsammans med IFOAM – Organic International och innehåller detaljerad statistik om ekologisk brukad areal, markanvändning och grödor, antal gårdar och andra typer av aktörer samt försäljning i detaljhandel och internationella handelssiffror. Läs vidare
;