Ekologisk mat från jord till bord

Vad innebär ekologiskt - på gården, på restaurangen, i butiken, i livsmedelsindustrin

På de här sidorna kan du lära dig mer om hur man producerar ekologisk mat och vad det innebär att certifiera såväl livsmedelsproduktion som restauranger. Här finns också fyra filmer producerade av Ekologiska Lantbrukarna om hur fyra ekologiska lantbrukare arbetar med att omsätta det ekologiska lantbrukets principer i praktiken.

Nyheter inom ekologisk mat från jord till bord

2024-10-02

Positivt med halm och ensilage i uteboxen

Hur kan man göra rastgården mer attraktiv för EU-ekologiska grisar och främja grisarnas möjligheter för naturligt beteende? En dansk studie har undersökt hur halm och ensilage i utemiljön påverkar grisarnas beteende och användning av rastgården. Resultaten visar att halm och ensilage stimulerar grisarna undersökande beteende och att det skapar attraktiva platser i rastgården men det finns en risk för fler konflikter. Läs vidare
;