2024-11-08
2024-11-08
2024-11-08
2024-11-07
2024-11-07
2024-10-18
2024-10-18
2024-10-18
2024-10-03
2024-10-03
2024-10-02
2024-10-02
2024-10-02
2024-10-02
2024-10-02
Hösten 2020 utlyste SLU Future Food interna medel till forskare för att skriva analyser av EU:s jord till bord-strategi. Satsningen har resulterat i totalt åtta delrapporter. Två av rapporterna har fokus på ekologisk produktion: ”Målkonflikt mellan ekologisk produktion och växtbioteknik” författad av Dennis Eriksson samt ”Implications and possibilities for organic farming in Sweden and at SLU” av Elin Röös och Chiara Pia.
EU-kommissionens jord till bord-strategi (Farm to Fork Strategy; F2F) för ett rättvist, hälsosamt och miljövänligt livsmedelssystem är en visionär ansats för att skapa ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar produktion och konsumtion av livsmedel.
Strategin syftar till att uppnå
Hållbar livsmedelsproduktion
Hållbar konsumtion, hälsosamma kostvanor
Tryggad livsmedelsförsörjning
Hållbar, rättvis och redlig handel, bearbetning, restaurang etc
Minskade förluster av livsmedelsråvaror och minskat matsvinn
Läs rapporterna på SLU Future Food:s webbplats: Analys av EU:s jord till bord-strategi