2024-11-08
2024-11-08
2024-11-08
2024-11-07
2024-11-07
2024-10-18
2024-10-18
2024-10-18
2024-10-03
2024-10-03
2024-10-02
2024-10-02
2024-10-02
2024-10-02
2024-10-02
Nyligen startade tolv nya projekt som finansierats av nätverken CORE Organic och SUSFOOD2 gemensamt. Projekten presenteras nu på varsin webbsida.
Den gemensamma utlysningen genomfördes under 2020 inom fyra områden: ”Resurseffektiva cirkulära livsmedelssystem utan svinn”, ”Diversitet från jord till bord”, ”Skonsam livsmedelsprocessning” och ”Hållbara och smarta förpackningar”. Inget projekt inom det sistnämnda området beviljades dock.
Webbsidor där de tolv nya projekten presenteras har nu publicerats:
FOODLEVERS - Leverage points for organic and sustainable food systems
FERBLEND - Fermentation-induced valorization of side stream blends from oilseed and dairy industry
Bio4Food - High quality and nutrient rich food through crop waste-derived biostimulant and biopesticide
SysOrg - Organic agro- food systems as models for sustainable food systems in Europe and Northern Africa
Poultrynsect - The use of live insect larvae to improve sustainability and animal welfare of organic chickens production
FOOdIVERSE - Diversifying sustainable and organic food systems
MILDSUSFRUIT - Innovative Mild Processing Tailored to Ensure Sustainable and High Quality Organic Fruit Products
HO-FOOD - Innovative High pressure process to increase the preservation of ready-to-eat Organic FOOD
Både CORE Organic och SUSFOOD2 är så kallade ERA-NETs inom EU:s forskningsprogram Horizon 2020. Sverige, som via Formas deltar i både CORE Organic och SUSFOOD2, gick inte in med någon finansiering i denna utlysning, vilket inneburit att svenska forskare eller andra partners kunnat få finansiering för att medverka i projekten. Epok är så kallad ”stakeholder partner” i CORE Organic och är involverat när det gäller koordinering av kommunikation och kunskapsspridning från projekten.