Den biologiska mångfalden och maten vi äter

2024-11-08
Avkastning och livsmedelsförsörjning i ekologisk produktion Biologisk mångfald och ekologisk produktion Växtnäring och risk för övergödning i ekologisk produktion Växtskydd och bekämpningsmedel i ekologisk produktion SLU ekologisk produktion och konsumtion (Epok)

Vad vi äter och hur vi producerar maten har stor påverkan på den biologiska mångfalden, samtidigt som biologisk mångfald och ekosystemtjänsterna är förutsättningen för vår matproduktion.

”Den biologiska mångfalden och maten vi äter” är en antologi skriven av forskare vid SLU Centrum för biologisk mångfald på uppdrag av SLU Future Food. Rapporten vill fascinera, inspirera och väcka tankar kring vårt beroende av biologisk mångfald, och visa upp den intrikata kopplingen mellan det vi väljer och tycker om att äta och den biologiska mångfalden. Samtidigt lyfter den fram praktiska som politiska utmaningar i arbetet att behålla den biologiska mångfald vi vill ha och är direkt beroende av.

Läs rapporten här: Den biologiska mångfalden och maten vi äter