Se slutseminariet från projektet ”Historiska sädesslag i framtidens mat”

2025-01-21
Ekologisk mat från jord till bord Avkastning och livsmedelsförsörjning i ekologisk produktion För yrkesverksamma Växtnäring och risk för övergödning i ekologisk produktion Växtskydd och bekämpningsmedel i ekologisk produktion Forskning om ekologisk produktion SLU ekologisk produktion och konsumtion (Epok)

I början av december hölls slutseminariet för det Formas-finansierade projektet ”Historiska sädesslag i framtidens mat” som avslutas efter sex år. I projektet har kulturspannmål och moderna sorter av vete och råg i ekologisk odling jämförts, för att studera effekten av skötsel, miljö, avkastning, näringskvalitet, samt konsumentpreferenser. Sensoriska analyser har genomförts och faktorer som gör kultursorter attraktiva för konsumenter har identifierats. Dessutom har innovativa produkter med kulturspannmål skapats, exempelvis olika sorters gröt. För dig som missade seminariet eller vill se det igen finns nu inspelningen tillgänglig på SLU-play.