Kompetensutveckling för rådgivare och studenter inom ekologisk produktion

2021-12-08
Statistik och marknad Ekologisk mat från jord till bord För yrkesverksamma SLU ekologisk produktion och konsumtion (Epok)

Hösten 2019 fick ekologiska rådgivare på Hushållningssällskapen medel från Jordbruksverket för kompetensutveckling. Projektet har bestått av två delar; försöksrapporter och studieresor.

Två försöksrapporter över ekologiska försök togs fram 2019 och 2020 och de hittar du här: Ekologisk försöksrapport

Studieresorna var från början planerade att delvis genomföras utomlands, men utbrottet av Covid-19 i världen gjorde att planerna fick ändras och två av studieresorna gick i Sverige (Västergötland och Östergötland) 2021, medan den tredje genomfördes hösten 2019 till Danmark. Resan till Danmark presenterades på ett webbinarium i januari 2020. Från övriga resor finns reseberättelser att läsa här:

Reseberättelse Västergötland (PDF – öppnas i ny flik)

Reseberättelse Östergötland (PDF – öppnas i ny flik)